Var tacksam

När du tänker efter kommer du alltid att hitta någonting att vara tacksam över. Det finns alltid någonting i ditt liv som du kan känna uppskattning för – även när du mår dåligt. Men det är viktigt att vara tacksam och känna uppskattning för saker och ting även när du inte är sjuk. Att ta saker för givet är nämligen en sak som kan ge svåra konsekvenser.

Den sjuka vill bara bli frisk

När du är sjuk är det enda du vill att bli frisk. Då spelar det ingen roll hur stort hus du bor i, hur många bilar du har, vad du jobbar med eller hur många vänner du har. Du vill bara bli frisk och får en helt annan syn på livet. Du känner dig mer tacksam över basala saker som att ha tak över huvudet och kunna äta dig mätt varje dag.

Men när du är frisk är det lätt att glömma bort att vara tacksam över de här vardagliga sakerna. Tänk om det exempelvis inte hade funnits några och du aldrig hade fått reda på varför du hade de symptom du hade. Innan du testade dig var du kanske inte tacksam över att det fanns, men när du väl testade dig och det visade att din sköldkörtel inte fungerar optimalt blir du nog väldigt tacksam över att det där testet fanns.

Det spelar egentligen inte så stor roll när du är tacksam över saker och ting – det viktiga är att du faktiskt är tacksam.